25 Ucapan Selamat Hari Raya Idul Fitri dalam Bahasa Jawa ini Pas untuk Update Medsos dan Kirim ke Orang Tercinta

Masjid Agung Jawa Tengah (MAJT) di Semarang ini dirancang dalam gaya arsitektural campuran Jawa, Islam dan Romawi. Bangunan utama masjid beratap limas khas bangunan Jawa, namun di bagian ujungnya dilengkapi dengan kubah besar berdiameter 20 meter, ditambah lagi dengan 4 menara masing masing setinggi 62 meter di tiap penjuru
Masjid Agung Jawa Tengah (MAJT) di Semarang ini dirancang dalam gaya arsitektural campuran Jawa, Islam dan Romawi. Bangunan utama masjid beratap limas khas bangunan Jawa, namun di bagian ujungnya dilengkapi dengan kubah besar berdiameter 20 meter, ditambah lagi dengan 4 menara masing masing setinggi 62 meter di tiap penjuru atapnya (KalderaNews/JS de Britto)

JAKARTA, KalderaNews.com – Hari Raya Idul Fitri 1442 H atau Lebaran 2021 masih seperti tahun lalu karena harus dirayakan di tengah pandemi Covid-19 (Corona).

Meskipun pemerintah belum secara resmi menetapkan 1 Syawal 1442 Hijriah, namun dalam kalender 1 Syawal 1442 Hijriah jatuh pada 13 Mei.

Uniknya, Hari Raya Idul Fitri pada 1 Syawal 1442 Hijriah dan Kenaikan Isa Almasih diperkirakan akan jatuh pada hari yang sama, yaitu 13 Mei 2021

Salah satu tradisi wajib yang masih bisa dilakukan adalah mengucapkan selamat Idul Fitri dan meminta maaf secara daring atau virtual.

BACA JUGA:

Nah, buat yang masih bingung mau ngucapin apa, berikut ini 25 ucapan Idul Fitri syahdu dalam bahasa Jawa yang bisa dikirimkan pada sesama di tengah pandemi Covid-19 (Corona):

  1. Kula nyuwun agunging pangapunten sedanten kalepatan lahir dumugining batin mboten langkung ngaturaken sugeng riyadi, mugi Gusti Allah ingkang kuoso paring ridho lan rahmatipun dumateng kito sedoyo.
  2. Ngaturaken sembah sungkem dumateng panjenengan, nyuwun pangapunten, mugi-mugi kanugrahan jatining fitrah saking Gusti Allah, wilujeng Idul Fitri
  3. Sucining ati, tumatining laku, ngaturaken sugeng riyadi dumateng panjenengan. Menawi wonten kalepatan, kulo nyuwun agunging samudro pangaksami
  4. Kulo ngaturaken sugeng riyadi lan nyuwun pangapunten dumatheng sedoyo kelepatanipun lan klenta klentinipun kulo. Lepet kupat jamur kelopo, sedoyo lepat kulo nyuwun pangapuro
  5. Sucining ati tumatining laku ngaturaken sugeng riyadi bilih wonten kelepatan kulo nyuwun agunging samudro pangaksami
  6. Dinten meniko dinten ingkang fitrah. Menawi kulo gadhah kalepatan dumateng panjenengan, kulo nyuwun ingkang kathah pangapunten. Ngaturaken sugeng riyadi
  7. Sugeng Idul Fitri kanggo umat Islam ing saindenging jagad. Semoga wulan Ramadan iki nambahake keturutan kita nalika urip ing jagad iki. Yen tembung-tembung lara, prilaku menoadi, banjur ing dina fitri iki aku nyoba ngresiki awake dhewe. Sugeng Eid Al-Fitr kanggo wong enom lan wong tuwa sing nganggo busana apik banget.
  8. Saben tembung sing diucapake, saben perilaku sing ditindakake, kudu nyebabake akeh kesalahan tumrap saben manungsa. Anane wulan suci Ramadan bisa ngiyatake awake dhewe dadi wong sing kuwat nglawan iman lan takwa. Ing dina kemenangan iki, muga-muga sampeyan panggah diparengi keimanan lan ketakwaan. Sugeng Idul Fitri!.
  9. Ngaturaken sugeng riyadi sedoyo lepat nyuwun pangapunten,mugo mugo dosaku lan dosaku dilebur ing dino riyoyo iki.
  10. Ayo resik ati, jiwa, lan ngilangi dosa saka awak lan pikiran
  11. Ana kesalahan sing nyata, diucapake lan rampung. Ing dina suci iki, mugi sampun kaapunten
  12. Ngaturaken wilujeng idul fitri nyuwun gunging pangapunten, mugi kito kanugrahan jatining fitrah saking gusti Ingkang Moho Pemurah.
  13. Ngaturaken sembah pangabekti kawula Sepinten kalepatan kula ingkang mboten angsal idining sarak, dalem nyuwun pangapunten. Mugi lineburo ing dinten riyaya punika
  14. Muga-muga ati kita dilahirake suci lan resik. Kurangi ngolok-olok supaya bisa nggugurke dosa.
  15. Saestu manungsa minangka papan sing salah lan dosa dadi siji. Dadi ing dina suci iki, muga-muga sampeyan Idul Fitri sing seneng, nuwun kanthi fisik lan mental. Sugeng ing puasa lan sunah. Muga-muga ing dina fitri iki kabeh padha bisa entuk kemenangan. Sugeng Idul Fitri sakabehane!
  16. Ing dina khusus iki, muga-muga sampeyan Happy Eid Al-Fitr semoga tumindak lan ibadah sing ditindakake ing taun iki ditampa dening Allah SWT lan kita bakal dikirim ing Ramadan mbesuk”. “Ing dina sing cerah niki kulo ucap Selamat Idul Fitri. Muga-muga ing dina khusus iki kita bakal entuk kemenangan nyembah sing ditindakake sajrone 1 wulan Ramadan.
  17. Kawulo nyuwun agunging pangapunten sedanten kalepatan kulo, Ngaturaken sugeng riyadi kagem bapak lan ibu sak keluargo mugi tansah sehat lan sentoso.
  18. Wong dosa sing paling apik yaiku wong sing martobat. Ana apike ngapurani kabeh manugso sing pernah nglarani ati.
  19. Nagoro tentrem amargo poro satrio pinandhito, bengi shalat tahajud awan sregep makaryo.
  20. Kupat kecemplung santen, sedoyo lepat nyuwun pangapunten. Sugeng riyadi, sedaya kalepatan kulo nyuwun pangapuro. Latihan poso sewulan mugi kito dados manungso takwo.
  21. Minal aidzin wal faidzin, muga-muga Allah SWT ngapura kabeh dosa kita.
  22. Kagem sedoyo kemawon, kulo namun sakdermo lare awon bade mungel. Menawi lampah ingkang awon lan sifat mboten pitados wonten ing manah. Soho timindak glenyengan, dipun angapuro, ingakng angeng sanget.”
  23. Ana kesalahan sing nyata, diucapake lan rampung. Ing dina suci iki, mugi sampun kaapunten.
  24. Muga-muga Allah SWT nyedhiyakake kabecikan gedhe lan tentrem ing dina suci iki
  25. Dinten menika dinten bakda riyadi, kula menawi gadah kalepatan ingkang disengaja lan mboten disengaja dumateng panjenengan sak keluargo kula nyuwun agunging samudro pangaksami.

* Jika merasa artikel ini bermanfaat, silakan dishare pada saudara, sahabat dan teman-temanmu.




Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*