10 Ucapan Idul Adha Berbahasa Sunda, Pelipur Rindu Kampung Halaman dan Kawan Sebaya




Ilustrasi: Idul Adha. (KalderaNews.com/repro:y.prayogo)
Ilustrasi: Idul Adha. (KalderaNews.com/repro:y.prayogo)

JAKARTA, KalderaNews.com – Menikmati suasana hari raya bersama keluarga dan kerabat memang menjadi idaman para perantau. Namun, apa daya bila kondisi belum mengizinkan kita pulang kampung pada hari raya kali ini, kita dapat mengirimkan ucapan sebagai pengganti kehadiran.

Inilah 10 ucapan Idul Adha berbahasa Sunda yang dapat dikirimkan sebagai pelipur rindu lembur kuring. Yang nomor 9 pasti kamu juga sepakat, kan.

BACA JUGA:

  • Wilujeng boboran Idul Adha 1442 H/2021 M. Neda agung cukup lumur hapunten anu kasuhun ti abdi sakulawargi teu acan tiasa kurban sapi, nembé tiasa korban peraosan
  • Wilujeng boboran Idul Adha 1442 H/2021 M. Neda agung cukup lumur hapunten anu kasuhun ti abdi sakulawargi teu acan tiasa kurban sapi, nembé tiasa korban peraosan
  • Batin nu usik nyaliksik diri, Bilih kasabit kaciwit ati, karumpak ungkara basa Kadudut kalindu qalbu, Mugia rido galih jembar pangampura tina samudayaning kalepatan. Wilujeng boboran idul Adha 1442 H. Hapunten samudaya kalepatan.
  • Upami ati sabening cai, sawios ngalir nu wening bersih. Upami Manah Saindah Cahaya Bulan, enggal hiasan ku bentang kaimanan, Upami Manah saputih awan. Kade tong sampe ngahalangan panon poena taqwa, Sim kuring ngedalkeun مِنَ الْعَائِدِيْنَ وَالْفَائِزِيْ .
  • Wilujeng boboran Idul Adha sim abdi nyuhunkeun dihapunten lahir seinareng bathin.
  • Aya elap luhur gunting, kadé hilap ngintun ganting. Wilujeng boboran haji 1442 H/2021 M. Taqobbalallohu minna wa minkum.
  • Wilujeng boboran Idul Adha 1442 H. Mudah-mudahan urang tiasa ngurbankeun sipat sato nu ngalanto kana panto haté. Hapunten lahir tumekaning batin.
  • Hapunten teu acan tiasa ngintun daging kurban, nembe tiasa ngintun ucapan wilujeng boboran Idul Adha 1442 H.Mudah-mudahan sagala rupi pengorbanan urang janten ibadah anu ditampi ku Gusti Alloh SWT.
  • Khilaf sareng ngalantur etateh nu janten sipatna abdi, ari nyuhunkeun panghampura eta kawajiban abdi. Ngabersihkeun hate tina sagala dosa eta anu jadi tujuan abdi. Dina dinten ieu kalawan rendahning ati sim abdi ngahaturkeun; تَقَبَّلَ اللهُ مِنَّا وَمِنْكُمْ صَيَامَنَا وَصِيَامَكُمْ، مِنَ الْعَائِدِيْنَ وَالْفَائِزِيْنَ.
  • Wilujeng boboran Idul Adha sim abdi sakulawargi nyuhunkeun dihapunten lahir seinareng bathin.
  • Wilujeng boboran Idul Adha 1442 H/2020 M ka sadayana. Mugia anu tos meuncit hewan kurban dinten ieu sing ditampi ku Allah SWT. Upami bade ngintun bilih abdi nuju teu aya sok we gantungkeun dina panto.
  • Wilujeung Boboran Idul Adha. Niti wanci nu mustari, ninggang mangsa nu sampurna dina Idul Fitri 1441 H ieu. Hayu urang sami-sami ngabersihkeun rereged ati, tina khilaf sinareng dosa.

Itulah 10 pilihan ucapan Idul Adha berbahasa Sunda yang dapat kamu pilih untuk mengirimkan ucapan kepada rekan atau kerabat yang jauh. Jangan sedih kalau belum bisa mudik tahun ini. Semoga pandemi segera berlalu. Jaga kesehatan selalu, ya.

* Jika merasa artikel ini bermanfaat, silakan dishare pada saudara, sahabat dan teman-temanmu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*