20 Ucapan Idul Fitri Syahdu dalam Bahasa Jawa di Masa Pandemi Covid-19

Kebaya Jawa Saat Idul Fitri
Model dengan Kebaya Jawa (KalderaNews/Ist)

JAKARTA, KalderaNews.com – Hari Raya Idul Fitri 1441 H atau Lebaran 2020 terasa istimewa karena dirayakan di tengah pandemi Covid-19 (Corona).

Salah satu tradisi wajib yang masih bisa dilakukan adalah mengucapkan selamat Idul Fitri dan meminta maaf secara daring atau virtual.

BACA JUGA:

Berikut ini 20 ucapan Idul Fitri syahdu dalam bahasa Jawa yang bisa diucapkan di tengah pandemi Covid-19 (Corona):

  1. Kula nyuwun agunging pangapunten sedanten kalepatan lahir dumugining batin mboten langkung ngaturaken sugeng riyadi, mugi Gusti Allah ingkang kuoso paring ridho lan rahmatipun dumateng kito sedoyo.
  2. Ngaturaken sembah sungkem dumateng panjenengan, nyuwun pangapunten, mugi-mugi kanugrahan jatining fitrah saking Gusti Allah, wilujeng Idul Fitri
  3. Sucining ati, tumatining laku, ngaturaken sugeng riyadi dumateng panjenengan. Menawi wonten kalepatan, kulo nyuwun agunging samudro pangaksami
  4. Sucining ati tumatining laku ngaturaken sugeng riyadi bilih wonten kelepatan kulo nyuwun agunging samudro pangaksami
  5. Dinten meniko dinten ingkang fitrah. Menawi kulo gadhah kalepatan dumateng panjenengan, kulo nyuwun ingkang kathah pangapunten. Ngaturaken sugeng riyadi
  6. Sugeng Idul Fitri kanggo umat Islam ing saindenging jagad. Semoga wulan Ramadan iki nambahake keturutan kita nalika urip ing jagad iki. Yen tembung-tembung lara, prilaku menoadi, banjur ing dina fitri iki aku nyoba ngresiki awake dhewe. Sugeng Eid Al-Fitr kanggo wong enom lan wong tuwa sing nganggo busana apik banget.
  7. Saben tembung sing diucapake, saben perilaku sing ditindakake, kudu nyebabake akeh kesalahan tumrap saben manungsa. Anane wulan suci Ramadan bisa ngiyatake awake dhewe dadi wong sing kuwat nglawan iman lan takwa. Ing dina kemenangan iki, muga-muga sampeyan panggah diparengi keimanan lan ketakwaan. Sugeng Idul Fitri!.
  8. Ngaturaken sugeng riyadi sedoyo lepat nyuwun pangapunten,mugo mugo dosaku lan dosaku dilebur ing dino riyoyo iki.
  9. Ngaturaken wilujeng idul fitri nyuwun gunging pangapunten, mugi kito kanugrahan jatining fitrah saking gusti Ingkang Moho Pemurah
    10 Muga-muga ati kita dilahirake suci lan resik. Kurangi ngolok-olok supaya bisa nggugurke dosa.
  10. Saestu manungsa minangka papan sing salah lan dosa dadi siji. Dadi ing dina suci iki, muga-muga sampeyan Idul Fitri sing seneng, nuwun kanthi fisik lan mental. Sugeng ing puasa lan sunah. Muga-muga ing dina fitri iki kabeh padha bisa entuk kemenangan. Sugeng Idul Fitri sakabehane!
  11. Ing dina khusus iki, muga-muga sampeyan Happy Eid Al-Fitr semoga tumindak lan ibadah sing ditindakake ing taun iki ditampa dening Allah SWT lan kita bakal dikirim ing Ramadan mbesuk”. “Ing dina sing cerah niki kulo ucap Selamat Idul Fitri. Muga-muga ing dina khusus iki kita bakal entuk kemenangan nyembah sing ditindakake sajrone 1 wulan Ramadan.
  12. Kawulo nyuwun agunging pangapunten sedanten kalepatan kulo, Ngaturaken sugeng riyadi kagem bapak lan ibu sak keluargo mugi tansah sehat lan sentoso.
  13. Nagoro tentrem amargo poro satrio pinandhito, bengi shalat tahajud awan sregep makaryo.
  14. Kupat kecemplung santen, sedoyo lepat nyuwun pangapunten
  15. Kagem sedoyo kemawon, kulo namun sakdermo lare awon bade mungel. Menawi lampah ingkang awon lan sifat mboten pitados wonten ing manah. Soho timindak glenyengan, dipun angapuro, ingakng angeng sanget.”
  16. Ana kesalahan sing nyata, diucapake lan rampung. Ing dina suci iki, mugi sampun kaapunten.
  17. Dinten menika dinten bakda riyadi, kula menawi gadah kalepatan ingkang disengaja lan mboten disengaja dumateng panjenengan sak keluargo kula nyuwun agunging samudro pangaksami.”
  18. Sugeng riyadi, sedaya kalepatan kulo nyuwun pangapuro. Latihan poso sewulan mugi kito dados manungso takwo.
  19. Lepet kupat jamur kelopo, sedoyo lepat kulo nyuwun pangapuro

* Jika merasa artikel ini bermanfaat, silakan dishare pada saudara, sahabat dan teman-temanmu.




Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*